logo_kion__Small_.JPG 

BSO Pico

De hoofdlocatie van bso Pico bevindt zich in het pand van 'Een Slingertouw' naast basisschool De Lanteerne. In het gebouw bevindt zich, naast de bso, ook de tweetalige unit van De Lanteerne en Het Speelhuis (een naschoolse opvang van KLEUR Kinderā€ en jeugdzorg). Deze locatie is het  grootste van het totale cluster en hier komen de kinderen van 4 tot 10 jaar. Bij bso PicoPukkies, gevestigd in de aula van school (onderbouw)  verblijft een aantal van onze vierjarige kinderen.  Bij de Vlindertuin, locatie Kerkstraat, verblijven de kinderen van groep 1, 2 en 3 en bij onze locatie aan de Energieweg (Blauw-wit) zijn onze oudste kinderen actief, deze kinderen zijn 10 jaar en ouder.  Voor meer informatie over de betreffende locatie: www.kion.nl.

Bij onze hoofdlocatie hebben wij sinds de invoering van het continurooster een speciale groep opgericht, het Theehuis. Het Theehuis is een groep voor kinderen van vier tot dertien jaar die gedurende drie kwartier per dag opgevangen worden. Deze vorm van opvang is ideaal wanneer uw kind om 15.00 uur naar een naschoolse activiteit gaat of kortdurende opvang nodig heeft. Het Theehuis is geopend op maandag, dinsdag en donderdagmiddag van 14.15 uur tot 15.00 uur en bevindt zich in de hal op de begane grond.

BSO Pico is 5 dagen in de week geopend:

Maandag

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

 

14.15 uur tot 18.00 uur

 

Woensdag

 12.15 uur tot 18.00 uur

Voor meer informatie over onze opvang vormen: www.kion.nl.

 

Peutergroep Bloem

Peutergroep Bloem is een tweetalige peutergroep. De voertaal op de peutergroep is Nederlands, daarnaast bieden we activiteiten in het Engels aan. We gebruiken hiervoor de methode van Early Bird: Benny's Playground. We doen dit op een speelse en leuke manier die aansluit bij hun ontwikkeling. Een eventuele overstap naar de tweetalige unit van De Lanteerne wordt zo versoepeld. De peutergroep bevindt zich in het gebouw van de tweetalige unit van basisschool De Lanteerne (De Roos). De samenwerking met het onderwijs is dan ook belangrijk. We werken samen aan thema's en kinderen ontmoeten elkaar en spelen samen in de gezamenlijke hal. De pedagogisch medewerker die op Bloem werkt is academisch geschoold in de Engelse taal en heeft daarnaast een diploma dat voldoet aan de eisen van de Wet Kinderopvang.

Bloem start de ochtend altijd om 8.45 uur. De ouders kunnen nog even met hun kind zitten om een puzzel te maken of een boekje te lezen. Om 9.00 uur nemen alle ouders afscheid. Tussen 11.30 tot 11.45 uur worden de kinderen weer opgehaald. Kijk voor meer informatie bij het hoofdstuk tweetalig of op de website van Kion www.kion.nl